کاتالوگ ژنراتورهای دیزلی

با ژنراتور دیزلی دیگر نگران قطعی برق نباشید

sherkati1 1 با ژنراتور دیزلی دیگر نگران قطعی برق نباشید

ژنراتور دیزلی وسیله ای است که انرژی شیمیایی که در دیزل قرار دارد را به انرژی الکتریکی مبدل می کند و این عمل را از طریق به کار بردن یک موتور دیزل و یک دینام AC انجام می دهد. این موتور ها علاوه بر یک مخزن سوخت، یک پانل کنترل و یک رادیاتور نیز دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این ماشین ها با ما همراه باشید.

یک ژنراتور دیزلی غول پیکر

یک ژنراتور دیزلی غول پیکر

نحوه کارکرد ژنراتور دیزلی

موتور دیزل سبب چرخاندن دینام می شود و باعث به وجود آوردن  جریان الکتریکی AC می شود. این عمل به جهت تغذیه تجهیزات الکتریکی قابل انجام است.  ژنراتور دیزلی به جهت دستیابی به پروژه های متعددی مثل مدرسه ها، بیمارستان ها، کارگاه ها، کارخانه ها و منازل به کار گرفته می شود. از این موتور ها تحت عنوان منبع اصلی برق یاد می شود که در صورت قطع برق می توان آن ها را مورد استفاده قرار داد. ژنراتورها طبق کارکردی که دارند، رتبه بندی می شوند. چهار رتبه بندی مهم آن ها دربرگیرنده حالت آماده به کار اضطراری (ESP)، توان زمان محدود (LTP) به جهت برنامه های آماده به کار، برق مستمر (COP) و توان رتبه اول (PRP) است که در آن ها ژنراتور دیزلی به عنوان منبع مهم برق مورد استفاده قرار می گیرد. رتبه بندی این موتور ها بستگی ساعت و ضریب بار آن ها دارد.

 

نمونه ای از ژنراتور صنعتی دیزلی

نمونه ای از ژنراتور صنعتی دیزلی

نکته قابل توجه در استفاده از ژنراتور

ژنراتورها زمانی برای انجام کار آماده هستند که به طور معمول دارای چیزی تحت عنوان سوئیچ انتقال باشند. سوئیچ انتقال دستگاهی مکانیکی است که به طور همزمان با منبعی تغذیه شود و متصل شدن ژنراتور به بار را قطع کند. وقتی که سخن از انتقال برق است، متصل شدن همزمان یک ژنراتور دیزلی می بایست از طریق کنترل های ویژه ای چک شود تا جریان ها را به طور موازی منتقل کند. اگر این سیستم کنترل نباشد، به ژنراتور آسیب بزرگی وارد می شود که باعث حریق می شود. وقتی  منبع تغذیه متوقف شود، متصل شدن یک ژنراتور زمانی که از شبکه جدا نشده باشد باعث تغذیه شدن دوباره در شبکه می شود. در حقیقت باعث کشته شدن یا آسیب رسیدن به فردی که در حال تعمیر منبع تغذیه است می گردد و ژنراتور دیزلی در زمان  برگشت برق صدمه می بیند.

وقتی از این وسیله تحت عنوان اصلی ترین منبع برق یاد می شود (مثلاً هنگامی که منبع تغذیه موجود نیست، یا شبکه برق به حدی ضعیف است که قادر نیستیم از آن استفاده کنیم) به این شیوه جزیره ای گفته می شود. در جایی که بیشتر به برق نیاز داشته باشند، جریان ها کوچکتر و کمتری را می توان از طریق فرآیندی به نام همگام سازی به یکدیگر اتصال داد.

لزوم مراقبت و نگهداری از ژنراتورها

ژنراتور دیزلی در فواصل زمانی منظم نیاز به تعمیر و نگهداری دقیق دارند. این کار بستگی به سازنده این ژنراتورها دارد، ولی اصلی ترین موردی که معمولاً باید سرویس شود، موتور ژنراتور است. موتورها به طور معمول بعد از 250 ساعت یا 500 ساعت احتیاج به سرویس و تعمیر دارند، ولی فاصله تعمیر به وسیله تولیدکننده موتور معین می شود. چنانچه این موضوع را به خودرویی مربوط  کنید که دارای سرعتی به اندازه 50 یا 80 کیلومتر در هر ساعت باشد و با سرعت 500 ساعت رانندگی می کند، مسافتی معادل 25000 مایل یا 40000 کیلومتر برای تعمیر مناسب است!

اغلب در یک تعمیر و نگهداری عادی در ژنراتور دیزلی، یک کنترل جامع انجام می شود، فیلتر روغن، فیلتر سوخت و فیلتر هوا  عوض می شود، روغن و بعضی از تسمه ها مثل تسمه فن رادیاتور و همینطور تسمه دینام شارژ هم عوض می گردند.

موارد کاربرد ژنراتور های دیزلی

این ژنراتور ها معمولا برای موارد زیر استفاده می شوند:

  • استفاده در محل کار
  • استفاده در مکان هایی که برق شهری متصل نیستند.
  • پشتیبان انرژی خورشیدی
  • برای استفاده در وقایع یا جشنواره های بزرگ
  • به منظور استفاده در کشاورزی
  • ژنراتور دیزلی به عنوان یک منبع تغذیه در ماینینگ ارز دیجیتال استفاده می شود.
  • برای مشاغل بزرگی که همواره در حال کار هستند و در صورت قطعی برق نیاز به منبع برق اضطراری دارند.
  • در مراکز خرید یا سوپرمارکت ها اگر برق نباشد.
  • قطعا یک ژنراتور دیزلی سبب می شود که خانه، کسب و کار یا خدمات ضروریتان در هنگام قطع برق، خاموش نباشند.
ژنراتور دیزلی آپارتمانی

ژنراتور دیزلی آپارتمانی

میزان کارآمدی ژنراتورهای دیزلی

این ژنراتور ها  گرمای تراکم یافته را جایگزین آتش زدن جرقه ای جهت سوزاندن سوخت خود به کار می برند و دارای فرایند حرارتی نسبتا بالایی نسبت به سایر انواع ژنراتور های احتراقی داخلی هستند. این عمل منجر می شود که انواع ژنراتور دیزلی وسایلی کاربردی به منظور استفاده مکرر باشند.

در واقع، این ژنراتور ها در هر کیلووات ساعت تولید برق، 0.4 لیتر سوخت به مصرف می رسانند که معادل 25 درصد بازدهی می باشد. البته کارایی هر کدام از ژنراتور دیزلی وابسته به شرایط و چگونگی استفاده از آن است.

سخن آخر

ژنراتور دیزلی معمولا عمری طولانی دارد، به این دلیل که در برابر ژنراتور های بنزینی خیلی کمتر  دچار سایش و خوردگی می شوند. شما اگر چنین چیزی احتیاج داشته باشید یا قطعی برق زیاد داشته باشید، می توانید از این ژنراتور به جهت تأمین برق استفاده کنید یا در زمان قطعی برق، با خیال راحت کار های خود را در منزل یا محل کار انجام دهید.

 

مطالب مرتبط:

 

 

محصولات مرتبط:

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *