آشنایی با نحوه عمل ژنراتور در نیروگاه

آشنایی با نحوه عمل ژنراتور در نیروگاه

ژنراتور چگونه کار می کند؟ از چه اجزایی تشکیل شده است؟ کاربرد ژنراتور در نیروگاه چیست؟ و سوالات دیگری که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. دستگاهی که نیروی الکتریکی و برق را به صورت مداوم تولید می کند و از ایجاد قطعی در جریان برق جلوگیری می نماید، ژنراتور برق نامیده می شود.

ژنراتور ها در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند وکابرد های متفاوتی نیز با یکدیگر دارند. اینکه یک ژنراتور خوب و مناسب را برای خود انتخاب کنید امری بسیار مهم بوده و نیازمند حضور کارشناس می باشد. در این صورت می توان با صرف هزینه ای معقول، بیشترین بازدهی را از ژنراتور مورد استفاده دریافت نمود. معمولا در صنایع و کارخانه های بزرگ از ژنراتور ها به عنوان منبع دوم تامین انرژی الکتریسیته استفاده می گردد.

ژنراتور ها در دو نوع خانگی و صنعتی تولید شده اند؛ طبیعتا اندازه و ابعاد این ژنراتور ها نیز با توجه نوع آن ها متفاوت خواهد بود. صنایع بزرگ و نیروگاهی از ژنراتور های بزرگ تری برای تامین انرژی خود بهره می برند تا در صورت بروز در جریان برق، این کمبود را جبران نمایند. ژنراتور چگونه کار می کند؟ از چه اجزایی تشکیل شده است؟ کاربرد ژنراتور در نیروگاه چیست؟ و سوالات دیگری که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

نیروگاه ها به دلیل حساسیت بالایی که دارند باید از جریان مداوم برق بهره مند باشند

نیروگاه ها به دلیل حساسیت بالایی که دارند باید از جریان مداوم برق بهره مند باشند

ژنراتور چگونه کار می کند؟

اساس کار ژنراتور بدین شکل است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند و برق مورد نیاز برای ادامه فعالیت منازل یا صنایع بزرگ را تامین می نماید.

البته با نگاهی ریز بینانه تر می توان دریافت که ژنراتور ها انرژی الکتریکی تولید نمی کنند بلکه با بهره گیری از انرژی مکانیکی تولید شده، در سیم پیچ های موجود در مدار الکتریکی تولید بار می نمایند و برق به عنوان خروجی ژنراتور بدست ما می رسد.

برای درک بهتر این موضوع می توان پمپ آب را مثال زد که در حقیقت آبی تولید نمی کند بلکه آب را جریان می دهد.

القای الکترومغناطیس را اولین بار مایکل فارادی، دانشمند اروپایی کشف نمود. او دریافت که میزان بالای بار الکتریکی می تواند با جابجایی در رسانای الکتریکی مانند سیم جریان الکتریکی را به آن القا نماید.

این جابجایی بار الکتریکی سبب ایجاد تفاوت ولتاژ بین دو سر رسانای الکتریکی می شود و باعث جریان یافتن آن شده و برق تولید نماید.

ژنراتور Npower

ژنراتور Npower

ساختمان ژنراتور از چه تجهیزاتی تشکیل شده است؟

به طور کلی می توان اجزای اصلی تشکیل دهنده ژنراتور ها به موارد ذیل تقسیم بندی نمود.

  • موتور: اصلی ترین قسمت در هر ژنراتور که تمامی قدرت مکانیکی خود را برای ایجاد جریان الکتریکی مصرف می کند.
  • پنل کنترل: برای کنترل نمودن قسمت های مختلف و خاموش و روشن نمودن ژنراتور از کنترل پنل استفاده می شود.
  • آلترناتور (دستگاه تولید کننده برق)
  • سیستم سوخت رسانی: مخزن سوخت با ظرفیت بالا که بتواند حدود 8 ساعت را به طور کامل پاسخگو باشد و ژنراتور را روشن نگه دارد.
  • سیستم جریان برق ( ولتاژ) : این سیستم وظیف تنظیم جریان الکتریکی خروجی از دستگاه را برعهده دارد
  • شارژ باتری: برای روشن نمودن و استارت اولیه ژنراتور از باتری استفاده می شود
  • سیستم خنک کننده و اگزوز موتور: این قسمت از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که بر عمر مفید موتور تاثیر مستقیم دارد و عمل صحیح آن سبب کارکرد بهتر ژنراتور و بالاتر رفتن عمر آن می گردد.

انواع ژنراتور ها

ژنراتور ها را نیز می توان در سه دسته قرار داد که شامل موارد ذیل هستند:

کاربرد ژنراتور در نیروگاه چیست؟

پس از بررسی قسمت های مختلف ژنراتور حال به کاربرد های آن، به ویژi کاربرد ژنراتور در نیروگاه می پردازیم. با نگاهی بر سیستم و نحوه عملکرد ژنراتور ها می توانیم دریابیم که ژنراتور ها وظیفه تامین برق را برعهده دارند. حال این تامین انرژی با توجه به ابعاد مختلف ژنراتور می تواند متغییر باشد.

ژنراتور هایی که در نیروگاه ها استفاده می گردند، به مراتب وظیفه سنگین تری را بر عهده دارند. تامین انرژی الکتریکی کشور و شهر و روستاها بر عهده این ژنراتور های عظیم می باشد. در نیروگاه ها با استفاده از شیوه های نوین تولید برق، انرژی الکتریکی تولید و سپس این ژنراتور ها انرژی الکتریکی کشور را تامین می نمایند.

مطالب مرتبط:

محصولات مرتبط:

ما را در اینستاگرام دنبال کنید.