مصرف ژنراتور دیزلی با توجه به نوع دستگاه متنوع است و برای اینکه اطلاعات جامعی داشته باشیم، باید از چند جهت دستگاه های ژنراتور دیزلی را بررسی کنیم و خصوصیاتشان را با هم مقایسه کنیم. قبل از هر چیز توضیح مختصری از ژنراتور دیزلی بدانیم.
معمولا ژنراتور دیزلی الکتریکی یک آلترناتور دارد، که برای تولید انرژی الکتریکی به کار می رود. یعنی بر اساس نوع ژنراتور دیزلی سوختی در آن به عنوان انرژی شیمیایی مصرف می شود و انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل می شود، تا در مصارفی که مورد نیاز است، استفاده شود.
در مصرف ژنراتور دیزلی یک موتور فشرده سازی-اشتعال نیز برای اجرای طرح سوخت ژنراتور دیزل طراحی شده است. نکته مورد توجه این است، که انواع ژنراتور دیزل ها بر حسب جنسیت برای سوخت یا از انواع سوخت های مایع استفاده می شود و یا از گاز طبیعی برای سوخت استفاده می شود.
معمولا مصرف ژنراتورهای دیزلی بستگی به پارامترهایی مانند:
- اندازه حجمی و تولید برق ژنراتور دیزلی که بر اسس نوع متفاوت است و بر همین اساس هم می تواند سوخت متفاوت داشته باشد.
- میزان بار ژنراتور دیزلی که این خصوصیت هم در انواع ژنراتور دیزلی متفاوت است و بر نوع مصرف سوخت ان تاثیر دارد.
که بر اساس خصوصیات می توان به صورت تقریبی مصرف سوخت در ژنراتور دیزلی را محاسبه کرد. میزان مصرف در این گونه دستگاه ها به طور میانگین بین 190 گرم تا 220 گرم گازوئیل در هر ساعت مصرف می کند.
میزان مصرف ژنراتور دیزلی
مسلما و بر طبق قانون میزان مصرف سوخت ژنراتور دیزلی بر اساس پارامترهای مختلفی تعیین می شود و یا تحت تاثیر شرایطی قرار می گیرد. معمولا در حالت کلی میزان مصرف سوخت به پارامترهایی بستگی دارد، که عبارتند از:
- اندازه ژنراتور دیزلی
- میزان باری که قرار است، بر ژنراتور دیزلی وارد شود.
نکته جالب و قابل توجه در مصرف ژنراتور دیزلی این است، که میزان مصرفی تقریبی به موارد زیر نیز بستگی دارد، که عبارتند از :
- ارتفاع از سطح دریا که در مصرف سوخت موتورها تاثیر دارد.
- درجه حرارت محیط که مانند سایر موارد در مصرف سوخت تاثیر دارد.
- عمر دیزل ژنراتور می تواند بر مقدار سوخت ژنراتور دیزلی تاثیر داشته باشد.
- کیفیت گازوئیل مصرفی نیز در مصرف ژنراتور دیزلی تاثیر دارد.
- رطوبت نسبی محیط نیز از دیگر عواملی است، که می تواند بر مصرف سوخت در ژنراتور دیزلی تاثیر بگذارد.
به طور مثال و برای نمونه یک دیزل ژنراتور 100 کاوا می تواند، به طور متوسط 80 کاوا بار مصرفی روی ان است، که متوسط سوخت در هر ساعت 10 لیتر است.
مصرف ژنراتور دیزلی با سوخت گازوئیلی
موتور ژنراتور دیزلی ترکیبی از یک موتور دیزلی و ژنراتور و سایر متعلقات است، که با نام ژنراتور دیزلی معروف است. متعلقات ژنراتور دیزلی عبارتند از :
- شاسی برای تحمل وزن ژنراتور دیزلی
- اطاقک پوشیده برای اینکه در هنگام برف و باران و در هوای آزاد آسیبی نبیند
- عایق های صدا چون معمولا کار کردن موتور ژنراتور دیزلی همراه با سرو صدا است و گاهی این نوع دستگاه ها برای تولید برق در مکان هایی استفاده می شوند، که نباید صدایی تولید شود. مانند دستگاه تولید برق در بیمارستان ها یا مجتمع های مسکونی
- قطع کننده های اضطراری مدار که در مصرف ژنراتور دیزلی موثر است.
- سیستم های کنترلی
- سیستم استارت اتومات و دینام تا در مصرف سوخت اختلالی به وجود نیاید.
- سیستم مولد گرما
معمولا توسط دستگاه ژنراتور دیزلی از 1 تا 20 کیلو ولت آمپر(کاوا) برای مصارف خانگی، ادارات با مساحت کمتر و فروشگاه ها برق تولید می شود. موتورهای ژنراتور دیزلی با 2000 کیلو ولت آمپر (2 مگا کاوا) برای کارخانه ها و مجتمع های بزرگ برق تولید می کنند.
نکات مهم:
یک دستگاه تولید برق با مصرف ژنراتور دیزلی 2000 کیلو ولت آمپر می تواند درون اطاقکی ایزوله و قابل حمل جا بگیرد. همچنین ژنراتورهای 5 مگا وات برای ایستگاه های کوچک تولید برق می کنند، به همین خاطر از چندین دستگاه ژنراتور استفاده می شود.
معمولا ژنراتورهای بزرگتر به صورت مجزا در محلی که قرار است استفاده شود، نصب می شوند و تجهیزات فرعی نیز به ان ها اضافه می گردد.
مطالب مرتبط:
محصولات مرتبط: