موتور برق جزء تجهیزاتی بسیار کارآمد است. ضرورت وجود یک موتور برق خانگی می تواند در هنگام قطع ناگهانی برق در زمستان و یا در تابستان برای شما محرز شود. این موتور برق ها بر اساس انرژی مکانیکی که از سوختن انواع سوخت در محفظه احتراق ایجاد می شود و تبدیل این انرژی به برق، برق تولید می کند. امروزه با وجود قطعی های پی در پی برق در فصول مختلف در منازل، یا در ویلا ها و… وجود یک موتور برق از نوع خانگی ضروری است. موتور برق هایی که برای مصارف خانگی مناسب هستند انواع مختلفی دارند و مزیت مشترک همگی این موتور برق ها، قابل حمل بودن آن ها است.
انواع موتور برق های خانگی
موتور برق ها را می توان در 4 دسته قرار دارد. این دسته بندی ها می توانند بر اساس سوخت موتور برق، ولتاژ خروجی موتور برق، شاسی و نحوه روشن و خاموش شدن موتور برق باشد.
انواع سوخت های موتور برق خانگی
1- یکی از پرکاربرد ترین موتور برق ها، موتور های برق از نوع خانگی دیزلی یا گازوئیلی است. سوخت این نوع از موتور برق ها گازوئیل است و یک سری مزایا برای استفاده دارد. سوخت گازوئیل به نسبت دیگر سوخت ها ارزان تر است، دمای اشتعال بسیار بالایی دارد و به همین جهت امن تر است. این سوخت در هنگام سوختن، مونوکسید کربن تولید نمی کند به همین جهت آلودگی کمتری دارد.
2- موتور برق های بنزینی نوع دیگری از موتور برق هستند. به دلیل این که سوخت بنزین همواره در دسترس ترین سوخت است، این موتور برق نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
3-موتور برق های گازی یا گاز سوز یکی دیگر از انواع رایج موتور برق هستند. سوخت مصرفی این موتور برق ها، گاز شهری است یا در صورت در دسترس نبودن گاز شهری می توان از کپسول مایع نیز استفاده کرد. این نوع از موتور برق ها به علت در دسترس بودن سوخت و کم مصرف بودن، بسیار محبوب هستند. موتور برق خانگی گاز سوز به دلیل نوع سوخت، آلودگی بسیار کمی تولید می کند.
4- موتور برق های بنزینی نفتی از دیگر موتور برق های محبوب هستند. قیمت سوخت بنزین بالا است و مردم به دنبال موتور برق هایی با سوخت جایگزین نیز هستند. سوخت نفت ارزان تر است و نگهداری طولانی مدت بنزین بسیار آسان است. بنابراین این نوع موتور برق برای زمانی که امکان ذخیره طولانی مدت بنزین وجود دارد، مفید است.
ولتاژ خروجی موتور
ولتاژ موتور برق یکی از عوامل بسیار مهم در انتخاب موتور برق خانگی است. موتور برق ها توان تولید برق سه فاز و تک فاز را دارند. برای مصارف خانگی، مطب ها، باغ و ویلا ها، موتور برق تک فاز مناسب است. برای مصارف صنعتی معمولاً از موتور برق های سه فاز استفاده می شود.
نحوه روشن و خاموش کردن موتور برق
موتور برق ها دارای دو نوع مکانیزم روشن و خاموش کردن می باشند. یک نوع از موتور برق ها این گونه هستند که به صورت دستی یا هندلی راه اندازی می شوند. نوع دیگری از موتور برق ها برای روشن و خاموش شدن دارای سوییچ یا استارت هستند. این نوع موتور های برق از نوع خانگی با چرخاندن یا فشار دادن یک سوییچ راه اندازی می شود. در نوعی دیگر موتورهای برق که خانگی هستند مکانیزم راه اندازی هم به صورت دستی و هم با استفاده از سوییچ تعبیه شده است.
شاسی موتور برق
موتور برق ها از نظر شاسی در نوع موتور برق کانوپی دار و موتور برق های بدون کانوپی موجود هستند. کانوپی یک محفظه عایق است که بر روی موتور برق قرار می گیرد. موتور برق ها به دلیل عمل احتراقی که در محفظه آن ها صورت می گیرد که این عمل باعث تولید انرژی مکانیکی می شود، سر و صدای زیادی دارند. به همین علت از کانوپی یا عایق صدا برای کاهش صدای موتور برق استفاده می شود. موتور برق خانگی کانوپی دار بیشتر برای مواردی مورد استفاده قرار می گیرد که سر و صدا ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند.
مطالب مرتبط:
محصولات مرتبط: