در دنیای امروزی پیشرفت علم و تکنولوژی بر تمام زوایا و ابعاد زندگی بشر تأثیر گذاشته است. شبکه توزیع برق در سراسر کشور ایران خارج از تأثیرپذیری نبوده و پس از گسترش آن، زندگی افراد کاملاً متکی و متصل به این منبع انرژی است. برای جلوگیری از خسارات و آسیبهای احتمالی ناشی از قطع برق از شبکه سراسری در تمام ادارات، مراکز تجاری و مسکونی حتماً باید از یک سیستم پشتیبان برق اضطراری کمک و بهره گرفت. برای چنین شرایطی دیزل ژنراتور و ژنراتور گازی نیروگاهی بهترین راهکار است که در قالب یک سیستم با دو منبع تغذیه سوخت سیستم احتراقی قابل استفاده است.
اجزای ژنراتور گازی
ژنراتور گازی مانند هر وسیله و سیستم دیگری دارای بخشهایی است که اجزای اصلی آن به ترتیب شامل:
- ژنراتور مولد برق
- شاسی نگهدارنده سیستم
- تابلوی فرمان و قدرت
موتور احتراقی با تغذیه از سوخت گاز به صرفهتر از بنزین و گازوئیل است. در میان این ۴ جزء اصلی میتوان عنوان مهمترین بخش را به موتور احتراقی نسبت داد. موتور احتراقی از گاز طبیعی یا CNG بهعنوان سوخت استفاده میکند. معمولاً این موتورها در بین استفادهکنندگان از محبوبیت ویژهای برخوردارند و دلیل محبوبیت ژنراتور گازی نیروگاهی، وجود مزایایی نظیر آلودگی صوتی کم، آلودگی محیطی کم، در دسترس بودن آسان و هزینههای سوخت کم موتور آن در مقایسه با دیزل ژنراتورها است. در کنار این مجموعه مزایا، معایبی نیز وجود دارد که میتوان به این شکل عیوب این دستگاه را بیان کرد؛ اگر بلایا و وقایع طبیعی حادث شود میزان گاز و دسترسی به آن کم میشود، اگر نقطهای از خط لوله دچار حادثه انفجار شود یک تهدید جدی و بزرگ برای دستگاه بهحساب میآید چرا که گاز طبیعی منبع ژنراتور گازی نیروگاهی قابلیت شارژ مجدد را ندارد و دیگر عیب این دستگاه قیمت گزاف آن است.
برای ماینر چه ژنراتوری مناسبتر است؟
ماینر یا ASIC اصطلاحی است که برای دستگاههای استخراج رمزارزها مورد استفاده قرار می گیرد. ژنراتورهای گازی و استفاده از آن ها، برای پیشبرد اهداف ماینر به دلیل صرفه اقتصادی آن ها توصیه میشود. ژنراتور ماینینگ ارز دیجیتال باید مثل ماینر به صورت ۲۴ ساعته روشن باشند و فعالیت کنند. با توجه به روند فعالیت اگر از بنزین یا گازوئیل تغذیه کنند قطعاً دردسرساز خواهند شد و مشکلات و معضلاتی به همراه خواهند داشت. پس بهتر آن است که از دستگاه ژنراتور گازی نیروگاهی در این زمینه استفاده شود. اگر این دو دستگاه را در جایگاه و مقام مقایسه قرار دهیم سرویس ژنراتور گازوئیلی نسبت به ژنراتور گازی به صرفهتر است اما ژنراتور گازی به دلیل این که بهآسانی قادر به تأمین سوخت خود است در مسیر پر پیچ و خم رقابت بر دستگاه دیزل ژنراتور سبقت گرفته و به تاخت و تاز خود همچنان ادامه می دهد. در نهایت اگر بخواهیم از نظر استهلاک، عمر مفید و ماندگاری به دستگاه ها امتیار دهیم باید ژنراتور دیزلی را به دلیل عمر طولانی و فرسایش کم نسبت به سایر دستگاه ها در صدر قرار دهیم.
میزان مصرف سوخت در ژنراتور گازی نیروگاهی
میزان و حجم سوخت مصرفی در ژنراتورهای گازی متفاوت و متغیر است. این تفاوت به سه عامل قدرت ژنراتور، باری که ژنراتور تحمل میکند و همچنین استانداردهای موتور احتراقی از نظر بازدهی مصرف سوخت بستگی دارد. بهعنوان مثال یکی از پر کاربردترین ژنراتورهای گازی ۳۰ کاوا قدرت دارد که این قدرت و توان در حالت اضطراری به ۳۳ کاوا نیز می رسد. مصرف گاز در این نمونه از خانواده بزرگ ژنراتور گازی نیروگاهی در حالت اضطراری به ۱۳ مترمکعب گاز در ساعت با فشار ¼ پوند بر اینچ میرسد.
سخن پایانی
این دسته از محصولات مانند دیگر موتور ژنراتورها قابلیتهای متعددی داشته و برای مصارف گوناگون استفاده میشوند. اما در سالهای اخیر تعداد درخواستها برای ژنراتور گازی نیروگاهی و کاربرد آن در حوزه ماینر یا ماینینگ بسیار افزایش یافته است. میزان مصرف برق در هزینههای تولید یا استخراج ارزهای دیجیتال نقش پر رنگ و تأثیر زیادی دارد و این تأثیرات افراد را ترغیب میکند تا در این زمینه آگاهی و معلومات خود را افزایش دهند و در راستای رفع نیاز خود در زمینه ژنراتور تلاش کنند تا بهترین عملکرد را داشته باشند.
محصولات مرتبط:
مطالب مرتبط: