دسته‌بندی نشده, کاتالوگ ژنراتورهای گازسوز

انتقال آسان و توزیع برق با استفاده از ژنراتور الکتریکی

sh انتقال آسان و توزیع برق با استفاده از ژنراتور الکتریکی

 

هر گونه ماشین یا ابزاری که در راستای مبدل کردن انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی عمل می کند را ژنراتور الکتریکی در نظر می گیرند. کاربردهای ژنراتور بسیار گسترده می باشد و از مصارف خانگی تا صنعت و تجارت را در بر می گیرد. نیروی الکتریکی برای انواع وسایل نقلیه مانند خودرو، کشتی، هواپیما و قطار توسط همین وسیله تولید می گردد. ژنراتورها راه حلی مناسب برای تامین الکتریسیته وسایل، در زمان قطعی برق می باشند.

 

ژنراتور الکتریکی

ژنراتور الکتریکی

چگونگی ایجاد نیروی الکتریستیه در ژنراتور الکتریکی

ژنراتور الکتریکی، به خودی خود انرژی الکتریکی را به وجود نمی آورد بلکه با به کار بردن انرژی مکانیکی که به آن وارد شده، بارهای الکتریکی موجود در سیم پیچ ها را وادار به حرکت می کند. بدین ترتیب به جریان افتادن این بارهای الکتریکی، تولید انرژی را ممکن می سازد. امروزه ژنراتورها بر مبنای القای الکترومغناطیسی عمل می کنند.

منبع تامین نیروی مکانیکی در ژنراتور

نیروی مکانیکی که ژنراتور الکتریکی برای ایجاد جریان الکتریکی نیاز دارد از یک شفت دوار (rotating shaft) تامین می شود. این منابع شامل توربین های هیدرولیک قرار گرفته در سدها یا آبشارها، توربین های بادی، توربین های بخار، توربین های گازی یا موتورهای بنزینی و دیزلی می باشد.

محفظه ژنراتور

محفظه ژنراتور

اجزاء تشکیل دهنده ژنراتور الکتریکی

یک ژنراتور معمولا شامل قطعات زیر می باشد:

·        موتور

منبع یا تامین کننده انرژی مکانیکی مورد نیاز همین جزء می باشد. سایز این قطعه با بالاترین توان خروجی در یک ژنراتور الکتریکی متناسب می باشد. سوخت مورد استفاده آن عمدتا بنزین، گازوئیل یا پروپان می باشد. برخی موتورهای دوگانه سوز نیز وجود دارند که از گاز و گازوئیل استفاده می کنند.

·        دینام

تولید خروجی الکتریکی از ورودی مکانیکی توسط دینام امکانپذیر می شود. این بخش به کار رفته در ژنراتور الکتریکی مجموعه از اجزاء ثابت و متحرک در دینام درون یک محفظه قرار گرفته اند. اجزاء دینام شامل:

  1. استاتور (stator): در این قطعه ثابت، هادی های الکتریکی بر روی یک هسته آهنی پیچیده شده اند.
  2. روتور یا آرماتور (Rotor/ Armature): تولید میدان مغناطیسی دوار بر عهده این قطعه متحرک می باشد که به سه طریق القایی، به واسطه آهنرباهای دائمی یا با استفاده از یک محرک این عملکرد را انجام می دهد.

·        سیستم سوخت

یک سیستم سوخت، عملکرد ژنراتور الکتریکی را برای 6 تا 8 ساعت تامین می کند. برخی شاخصه های یک سیستم سوخت شامل:

  1. اتصال لوله از مخزن سوخت به موتور
  2. لوله تهویه مخزن سوخت
  3. اتصال سرریز از مخزن به لوله تخلیه
  4. پمپ سوخت
  5. جداکننده سوخت و آب یا فیلتر سوخت
  6. تزریق کننده سوخت
دینام ژنراتور

دینام ژنراتور

·        تنظیم کننده ولتاژ

قطعات زیر برای تنظیم ولتاژ در ژنراتور الکتریکی عمل می کنند:

  1. تنظیم کننده ولتاژ
  2. سیم پیچ های محرک
  3. یک سو کننده های دوار
  4. روتور یا آرماتور

·        سیستم های خنک کننده و اگزوز

سیستم خنک کننده: ژنراتور الکتریکی و قطعات موجود در آن در اثر فعالیت مداوم گرم می شوند. این امر بر ضرورت وجود یک سیستم تهویه یا خنک کننده تاکید می کند. از آب شیرین یا هیدروژن برای انجام فرایند خنک کنندگی استفاده می شود. در کاربردهای مسکونی و صنعتی معمولا از یک فن استاندارد یا رادیاتور برای خنک کردن بهره می گیرند.

سیستم اگزوز: دود خارج شده از اگزوز ژنراتور، در بر دارنده مواد شیمیایی سمی است که با نصب یک سیستم اگزوز این مشکل بر طرف می گردد.

·        شارژر باتری

شروع عملکرد ژنراتور، به کمک باتری انجام می شود. شارژهای باتری به صورت خودکار و از جنس فولاد ضد زنگ می باشند.

·        سیستم روغن کاری

جهت افزایش عمر و دوام اجزاء متحرک موجود در ژنراتور الکتریکی و جلوگیری از فرسودگی آنها سیستم روغن کاری تعبیه شده است. بررسی سطح روغن هر 8 ساعت یک بار و تعویض آن باید در هر 500 ساعت عملکرد انجام گیرد.

·        صفحه کنترل

رابط کاربری ژنراتور، صفحه کنترل می باشد. در صفحه کنترل دستوراتی برای پریزها و کنترل برق ارائه شده است.

·        مونتاژ اصلی یا قاب

تمامی ژنراتورها در یک محفظه قرار می گیرند تا ایمنی دستگاه را تامین کنند.

 

انواع ژنراتور

ژنراتور الکتریکی مصارف بسیاری داشته و بر اساس نوع کاربرد و دیگر موارد شامل انواع متنوعی می شود. در یک تقسیم بندی کلی ژنراتورها شامل: ژنراتورهای صنعتی، ژنراتورهای قابل حمل یا Portable، ژنراتورهای Inverter، ژنراتورهای آماده به کار و ژنراتورهای القایی می باشند.

 

 

 

مطالب مرتبط:

 

 

 

محصولات مرتبط:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *