یکی از موتور های صنعتی که امروزه در سطح بازار بسیار یافت می شود، موتور دیزلی INTER می باشند. لازم است بدانید که موتور های دیزلی در صنعت های متعددی مورد استفاده قرار می گیرند که برخی از آن ها عبارت اند از: کشتی رانی، تانک ها، تراکتور و کامیون. حال ممکن است برخی از افراد با خود بپرسند که تفاوت موتور های دیزلی با دیگر موتور ها چه می باشد؟ در پاسخ به چنین سوالاتی باید بگوییم که این نوع موتورها گازوئیل سوز تلقی می شوند، اما دیگر موتور های صنعتی برای سوخت خود از بنزین استفاده می نمایند.
بسیاری از افراد دلیل نام گذاری این موتور را جویا می شوند، به همین منظور لازم است ذکر کنیم که در سال 1892 فردی به نام رودلف دیزل نوعی دیگر از موتور ها را که درون سوز تلقی می شدند را اختراع نمود. به احترام مخترع و مهندس موتور های درون ساز، نام او را بر روی چنین موتور هایی نهادند.
ارکان های موتور دیزلی INTER
همان گونه که می دانید، این نوع موتور ها همانند دیگر موتور ها دارای اجزا و ارکان مخصوص به خود است که برخی از آن ها به شرح زیر می باشند.
· سیستم اگزوز
یکی از مهم ترین اجزای موتور دیزلی، سیستم اگزوز آن است. برای این که بتوان سر صدای حاصل از خروج سوخت گاز را کاهش داد، از یک سیستم اگزوز مناسب در این موتورها استفاده می شود.
· سیستم سوخت رسانی
از دیگر اجزای ضروری در موتور های دیزلی، سیستم سوخت رسانی می باشد. این سیستم شامل پمپ بالابر، انژکتور، پمپ تزریق سوخت و… می شود.
باید توجه داشته باشید که در برخی از موارد ممکن است آب با سوخت موتور دیزلی ترکیب گردد که این موضوع سبب آسیب جدی به موتور خواهد شد. از دیگر کاربرد های سیستم سوخت رسانی می توان به جدا سازی آب و سوخت موتور دیزلی INTER اشاره نمود.
· سیستم روغن کاری
سیستم روغن کاری از دیگر ارکان اصلی موتور های دیزلی تلقی می شود. همانطور که می دانید، اگر روغن کاری در موتور ها صورت نگیرد، منجر به کاهش کارکرد نرم موتور می گردد. به همین منظور سیستم روغن کاری خودکار برای موتورهای دیزلی INTER طراحی شده است تا هیچ گاه اصطکاک در قطعات موتور ایجاد نگردد و همواره روان به کارکرد خود ادامه بدهد.
· سیستم خنک کننده موتور
همان گونه که می دانید، موتور ها برای کارکرد مناسب باید در دمای مناسبی قرار گیرند و به همین منظور همواره به سیستم های خنک کننده نیاز دارند. سیستم های خنک کننده موتور دیزلی INTER دارای پمپ مخصوصی می باشند که این پمپ مایعات خنک کننده را در سراسر موتور جریان می دهد تا هیچ کدام از قسمت های موتور دچار حرارت و دمای بالا نشوند.
نحوه کارکرد موتور دیزل چگونه است؟
برای این که بتوانید با نحوه کارکرد موتور دیزلی آشنا شوید، باید بدانید که موتور های دیزلی همواره به دو دسته کلی موتور های دو زمانه و چهار زمانه تقسیم می شوند که هر دو موتور ها وظیفه مخصوص به خود را دارا می باشند. وظایف اصلی موتورهای دیزلی INTER به شرح زیر هستند:
· انفجار و تخلیه دود
· مکش
· فشار و یا تراکم
تفاوت موتور دیزلی INTER و موتور های بنزینی چیست؟
باید بدانید که موتور های بنزینی نیز کارکردی کاملا مشابه به موتور های دیزلی دارند و تخلیه دود، مکش و تراکم را به آسانی صورت می دهند. اما تفاوت اصلی این دو موتور با یک دیگر، در نوع و زمان پاشش سوخت می باشد.
از دیگر تفاوت های موتور دیزلی INTER با موتور های بنزینی می توان به کاهش آلاینده ها اشاره نمود. باید توجه داشت که بنزین می تواند آلاینده های بیش تری را نسبت به گازوئیل ایجاد نماید و باعث آلودگی هوا گردد.
سخن پایانی
همانطور که تا این قسمت از مقاله متوجه شدید، موتور ها انواع متفاوتی را شامل می شوند که هر کدام از آن ها وظایف مخصوص به خود را انجام می دهند. از نمونه بارز موتور ها می توان به موتور دیزلی INTER اشاره نمود. این نوع موتور ها می توانند بدون نیاز به کوچک ترین جرقه ای فعال گردند که شما برای خریداری آن ها می توانید به سایت و مراکز معتبر نیز مراجعه کنید.
مقالات مرتبط:
محصولات مرتبط: